FAQ - Vanliga frågor

Hur gör jag för att få ut mina betyg?

Du kan beställa samlat betygsdokument under fliken "beställningar" längst upp på sidan. Betyget skickas hem till dig per post. Du kan också maila vuxenutbildningen@sodertalje.se, ringa till expeditionen eller besöka oss i receptionen. Du kan inte få dina betyg på en gång utan får räkna med minst fyra arbetsdagar då rektor måste skriva under betyget.

Hur söker jag till era kurser och utbildningar?

Till Sfa Medicin och Särvux söker du löpande med blankett. Läs mer under fliken ansök på vår hemsida. Till Sfi är du välkommen till vår inskrivning som har öppet på tisdagar och torsdagar, se mer under information för sfi. Till grundläggande och gymnasial (teoretiska och yrkesutbildningar) samt till Yrkeshögskolan Södertälje, söker du via vår webbansökan.

Jag behöver mitt betyg för att söka till högskola/universiitet, hur gör jag då?

Vi skickar betyg som är registreade i vårt datasystem från och med år 2012 till UHR, Universitets- och högskolerådet, som har hand om antagningen. Betyg från tidigare år måste kompletteras av dig själv.

Kan jag byta från distans till klassrum och tvärtom, efter att kursen har börjat?

Kontakta expeditionen under våra telefontider så kan vi hjäla dig, i regel brukar det inte vara några problem.

Vart vänder jag mig för att anmäla sjukdom/sjukfrånvaro?

Ring eller skicka e-post till din lärare. Läkarintyg ska lämnas om du är borta mer än fem arbetsdagar och det lämnas i receptionen (Västergatan 2, Södertälje). Detta gäller samtliga studerande, oavsett utbildningsanordnare.

Vart vänder jag mig om jag anser mig ha blivit utsatt för kränkning eller diskriminering?

En rektor som får kännedom om att en studerande anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen (Arbetslivsnämnden) Skollagen kap 6 §10. Händelsen rapporteras till skolan på en Incidentrapport (finns att hämta utanför receptionen)som kan lämnas direkt till någon av skolans personal eller i brevlådan utanför receptionen.

Är jag försäkrad under skoltiden?

Ja, kommunen har tecknat en olycksfallsförsäkring för elever inom kommunen. En olycksfallsskada sker genom en yttre händelse. Försäkringen gäller ej för sjukdom.

Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Alvis logo Alvis från Gotit